Reaching the next level in life and business!
.

Stress- en burn-out coaching

Drie vormen van stress- en burn-out coaching

1. Stresspreventie coaching (uitval voorkomen)

Stresspreventie coaching is gericht op het voorkomen van uitval (ziekteverzuim) van een medewerker. De coachee werkt aan het vergroten van draagkracht en veerkracht. Daarbij wordt ook gekeken naar de steun en begeleiding in de organisatie.

2. Stress- en burn-out coaching (begeleiding tijdens verzuim en herstel)

Bij stresspreventie en stress- en burn-out coaching gaat de coachee op zoek naar persoonlijke stressbronnen en onhandige strategieën om met stress te dealen. Hierbij wordt tevens onderzocht wat de coachee drijft en waar passies liggen. Energiebalans, grip op de situatie en herstelmogelijkheden zijn daarbij belangrijk. Het doel is de medewerker te begeleiden naar een veilige terugkeer op het werk.

3. Terugvalpreventie coaching (begeleiding na re-integratie)

Bij terugvalpreventie coaching gaat de coachee, na een periode van uitval, weer aan de slag op de werkplek. Daarbij leert de coachee de nieuwe strategieën in de praktijk toe te passen en kan worden teruggevallen op de coach tijdens moeilijke momenten.


De aanpak bij stress- en burn-out coaching

1. Inventarisatie en plan van aanpak

We starten het coachtraject met een inventarisatie waarbij we samen de stressklachten en stresspatronen in beeld brengen. Tijdens het traject stellen we een zorgplan en terugvalpreventieplan op. 

2. Overzicht en energie

Tijdens de coaching richten we ons eerst op het herstel van de energiebalans en, indien nodig, het opbouwen van de fysieke conditie. Bovendien wordt aandacht besteed aan het terug krijgen van overzicht én het gevoel van beheersbaarheid en grip op de eigen situatie.

3. Denkpatronen en overweldigende emoties

Vervolgens werken we aan een positieve grondhouding en richten we de coaching op problematische denkpatronen en emoties, waarbij coachee leert situaties te accepteren en andere stressstrategieën te ontwikkelen. 

4. Vaardigheden

Ook gaan we aan de slag met het vergroten van de weerbaarheid en veerkracht door het geleerde in de werkpraktijk te oefenen. De coachee leert effectiever om te gaan met lastige of stressvolle situaties op het werk.


Kennismakingsgeprek
Veerkracht
Next Level

Ervaringen van coachees met stress- en burn-out coaching


Terug naar overzicht

02-2018

'Ik voelde me meteen anders'

'Ik heb een aantal coachgesprekken gehad met Anne-Marie en daarnaast ook de mindfulness cursus gevolgd. Ik ben altijd al een piekeraar geweest dus ik wist eigenlijk niet wat rust in mijn hoofd betekende. Tijdens – en na – het eerste coachafspraak voelde ik me al meteen anders, lichter op een bepaalde manier waar ik niet goed mijn vinger op kon leggen, Dit gevoel is na elke afspraak alleen maar sterker geworden. Ook tijdens de mindfulness cursus is ze hier op in gegaan. Anne-Marie heeft mij geleerd hoe ik om kan gaan met stress en piekeren. Ze heeft me leren stilstaan, naar mezelf te kijken en gaf me handvaten waardoor de stress en het piekeren minder is geworden. Ik heb een aantal manieren gekregen om weer rust te creëren in mijzelf. Haar aanpak is bijzonder prettig, ze heeft oprechte interesse en verdiept zich in jou als persoon. Op duidelijke wijze leert ze je hoe je op een ander manier kan kijken naar alledaagse dingen. Ze heeft me een gevoel van vertrouwen gegeven. Anne-Marie geeft de coachgesprekken en mindfulness cursus vanuit haar passie en ervaring en dit kun je merken.' (docent en kunstenaar)Terug naar overzicht


 
Opbellen
E-mail