Reaching the next level in life and business!
.

Coaching op persoonlijke en interpersoonlijke effectiviteit

Coaching gericht op persoonlijke effectiviteit

Deze vorm van coaching is gericht op het op een hoger niveau brengen van het eigen functioneren in de huidige functie. 

Uitgangspunt is het huidige functioneren, de behaalde resultaten, het huidige concrete gedrag en het functieprofiel. Er wordt gekeken naar de competenties waarover de medewerker beschikt en de competenties die nodig zijn om de huidige functie effectiever en efficienter uit te kunnen oefenen.

Het bereiken van resultaten en doelen door de beschikbare tijd optimaal te besteden. Het is belangrijk om over een goede basis aan efficiency en effectiviteitsvaardigheden te beschikken.


Jongleren met taken en tijd


Coaching gericht op communicatieve vaardigheden  

Deze vorm van coaching is gericht op het verbeteren van de communicatieve vaardigheden zodat de coachee effectiever samen kan werken met collega's, leidinggevenden en andere belanghebbenden.

Communicatie is één van de belangrijkste competenties in het werkveld. Er wordt gekeken naar de huidige en gewenste communicatieve vaardigheden. Daarbij is het belangrijk te inventariseren hoe de coachee zichzelf klem zet in de samenwerking met collega's en waar deze (veelal herhalende) patronen vandaan komen.


Krachtig Communiceren
Verbindende Dialoog
Vrijblijvend kennismakingsgesprek
Teamcoaching
Stress en Burn-out Coaching

Ervaringen van coachees


Terug naar overzicht

06-2017

'Ik ging lettelijk fysiek in de weerstand als iemand mij uitdaagde'

'Het heeft wat bij me losgemaakt. Je bent goed in peuteren aan de ziel van iemand en de vinger op de juiste plek leggen. Complimenten daarvoor. Ik vind dat erg fijn om zo op weg geholpen te worden.
De vragen waren niet makkelijk, maar dat is ook niet de bedoeling. Ik doe dit om aan mezelf te werken en vooruitgang te boeken. Die bewustwording was er al en dat praat wel zo makkelijk. Daarnaast durf ik, denk ik zelf in elk geval, open te zijn.
Het was een openbaring voor mij dat ik, nu ik ermee geconfronteerd word, fysiek in de weerstand ga als iemand mij in een gesprek op de verkeerde manier uitdaagt. Ik zet me letterlijk schrap en ga er te vaak met een gestrekt been in met alle gevolgen die bekend zijn. Jij omschreef het mooi als de boemerang die ik weggooi maar waarvan ik al weet dat die terug komt....en soms hard ook. Dit moet ik gaan herkennen en er op reageren.
De ontdekking dat ik emotie en inhoud door elkaar blijf gooien heeft even moeten zakken bij me. Die kwam goed binnen. Nu, bijna twee weken later en wat gesprekken op het werk verder, gaat er wel een lichtje branden in mijn hoofd. Als ik de gesprekken naderhand bekijk kan ik beter aangeven hoe ik gereageerd heb, uit emotie of inhoud.
Met dat in met name mijn hoofd kan ik dit steeds beter plaatsen en ook op mijn tong bijten en woorden inslikken die ik wil zeggen maar aan de inhoud niets toevoegen.
De nacht na ons gesprek heb ik alles liggen overdenken. De manier waarop wij met elkaar spreken voelt voor mij erg prettig, je weet hoe mensen denken en weet daarop goed te anticiperen. Je kietelt mijn hersenen en dat werkt best even door bij me.' (Acceptant)Terug naar overzicht


 
Opbellen
E-mail