Reaching the next level in life and business!
.

ACT - The Intensive

In 7 weken een andere kijk op jezelf en jouw stress!

  • Wil je contact maken met het huidige moment en vervelende onvermijdelijke situaties leren accepteren?  
  • Wil je je gedachten minder serieus nemen en meer afstand nemen van je hersenspinsels? 
  • Wil je je richten op activiteiten waar je energie van krijgt en concrete plannen maken om ze uit te voeren? 


De ACT training

De training 'ACT - The Intensive' is een intensieve incompany of online training van 7 korte bijeenkomsten van 2 - 2,5 uur, verdeeld over 7 weken. De 1e bijeenkomst bestaat uit een mindful wandeling van 2 uur.

Wat is ACT?

ACT staat voor Acceptance and Commitment Therapy (of Training). Het doel van ACT is het ontwikkelen van 'psychologische flexibiliteit'. Psychologische flexibiliteit wordt ook omschreven als veerkracht of stressbestendigheid. ACT richt zich op een gezonde en effectieve manier omgaan met stressvolle gebeurtenissen, problemen, gedachten en gevoelens waardoor het welzijn en de kwaliteit van leven wordt bevorderd.

Kort gezegd gaat het om het vermogen om op een flexibele en werkbare manier om te gaan met de uitdagingen die je in je leven tegenkomt (acceptatie), terwijl je investeert in de dingen die er voor jou toe doen (commitment).De zes strategieën van ACT

  1. Acceptatie: Het stoppen met worstelen met en controleren van vervelende gedachten en emoties en het actief en bewust uitnodigen en omarmen van de vervelende situatie.
  2. Defusie: Het observeren en loskomen van negatieve gedachten in plaats van automatisch reageren en persoonlijk geraakt worden. 
  3. Zelf als context: Het loslaten van een negatief zelfbeeld en een flexibeler relatie met jezelf aangaan.
  4. Contact met het hier en nu: Het niet oordelend en op een milde manier aanwezig zijn in het moment met behulp van mindfulness.
  5. Waarden: Het ontdekken wat je leven zin geeft en wat je echt belangrijk vindt en vandaar uit op zoek gaan naar andere mogelijkheden. 
  6. Toegewijd handelen: Het effectief handelen in de richting van de gekozen waarden door het stellen van concrete doelen en het uitvoeren van bijbehorende acties.

Wat leer je tijdens ACT - The Intensive?

Als je iets onplezierig vindt, zoek je naar een manier om dat op te lossen. Je wilt de situatie naar jouw hand zetten. Vaak door te vermijden of juist het gevecht aan te gaan. Je gebruikt hiervoor je 'logische denkvermogen'. ACT gaat ervan uit dat de manier waarop je met taal en denkgewoonten omgaat ervoor kan zorgen dat het probleem alleen maar groter wordt. ACT leert je op een andere manier naar een vervelende situatie en je gedachten te kijken.

Tijdens de training ga je stapsgewijs aan de slag met de zes strategieën van ACT. Daarbij is jouw (werk)stress het startpunt. Je gaat aan de slag met je huidige controle- en vermijdingsstrategieën, (negatieve) emoties, piekeren en je zelfbeeld. Mindfulness vormt een (afsluitend) onderdeel van elke bijeenkomst. Het is handig als je eerder een mindfulness-training hebt gevolgd maar dat is niet noodzakelijk.

Kijk op N-Mrii's Online Academy voor het online aanbod!

Wanneer deze training uitstellen?

Deze training is minder geschikt voor mensen in een acute crisissituatie, acute rouwfase of met een ernstig onverwerkt trauma, persoonlijkheidsstoornis, depressieve stoornis of andere psychische aandoeningen.


N-Mrii's Online Academy

Veerkracht
Compassie
Coaching

Ervaringen van deelnemers aan de training ACT - The Intensive

Feed

12-2018

'Ik weet nu wat ik belangrijk vind'

De acceptatietools en defusietools zijn voor mij heel bruikbaar. Ook welke waarden voor mij belangrijk zijn. Prima trainer. Boeiende en interactieve bijeenkomsten met heldere uitleg.    Meer


12-2018

'Kiezen voor mezelf maakt me gelukkig(er)'

Ik wilde meer inzicht in mijn denkpatronen. Ik heb handvatten gekregen om er anders mee om te gaan. Nu verder zelf vasthouden en oefenen in veranderen. Ik vond de technieken om afstand te nemen van...   Meer


<< Nieuwer


 
Opbellen
E-mail