Van werkdruk naar werkgeluk!

VAN WERKSTRESS NAAR WERKPLEZIER!

Training 'Assertief Communiceren'

Krachtig opkomen voor jezelf, zonder de relatie op het spel te zetten!

Herken je dat?

Je collega vraagt je of je een extra klusje wilt overnemen? Je hoort jezelf ja zeggen want nee is geen optie. Je wilt die ander niet teleurstellen. Je baas vraagt je nogal dwingend of je wilt overwerken. Tegen een leidinggevende zeg je al helemaal geen nee. 

Voordat je er erg in hebt, heb je ja tegen de ander gezegd maar nee tegen jezelf. En je vraagt jezelf af waarom je dit nu weer hebt laten gebeuren.

Je ergert je aan iemand omdat hij zich steeds negatief uit laat over anderen. Je zegt er niets waardoor je je nog meer aan jezelf gaat ergeren. Het lukt je niet om tijdens een overleg je mening overtuigend te ventileren omdat een collega steeds het hoogste woord voert en jouw bijdrage meteen van tafel veegt. En dan die collega die steeds kritiek uit over jouw kleding of je werk waardoor je meteen uit het veld geslagen bent. Dan wil je toch overtuigend voor jezelf opkomen?

Je bent zo duidelijk in het overbrengen van je boodschap dat de communicatie meteen 'stopt'. De ander stemt in maar non verbaal lijkt het alsof je collega het er niet mee eens is. De relatie staat op het spel terwijl dat niet je bedoeling is.

Wil jij helder je punt maken én de relatie goed houden?

Wat leer je tijdens deze training?

Tijdens deze training leer je duidelijk je grenzen te bepalen en te bewaken. Daarbij lukt het je stevig je mening over te brengen zonder dat je de ander teleurstelt. Je kiest wat goed is voor jezelf zonder standaard voor een ander klaar te moeten staan. Je kunt ook te duidelijk communiceren door regelmatig fel uit te halen naar collega's. Je leert dan rustig te blijven en ruimte te geven aan de ander.

Het effect?

Meer rust in je hoofd op doordat je duidelijk kunt zijn én toch een plezierig contact houdt met de ander!

Als je altijd 'Ja' zegt tegen een ander,

zeg je 'Nee' tegen jezelf!

Inhoud van de training

De training 'Assertief communiceren' bestaat uit twee onderdelen waarin je vier technieke leert. Het eerste onderdeel gaat over het 'assertief' reageren op kritiek of verzoeken van anderen. Het tweede onderdeel gaat over het krachtig overbrengen van jouw boodschap.

Onderdeel 1

  • De vijf assertiviteitsproblemen en dé basis van assertieve communicatie
  • Techniek 1 - Positief nee zeggen
  • Techniek 2 - Krachtig kritiek ontvangen
  • Assertiviteitstest 'Hoe assertief ben jij? met behulp van het 'Thomas Killman Assertiviteitsmodel'

Onderdeel 2

  • Het effect van Body Language
  • Techniek 3 - Assertief aanspreken op gedrag
  • Techniek 4 - Overtuigend opkomen voor jezelf
  • Inzicht in persoonlijke conflictstijlen, assertiviteitsstijlen en invloedsstijlen

N-Mrii's Follow-up Programma

Als deelnemer aan de training 'Assertief communiceren' ontvang je, naast het werkboek, gedurende acht weken aanvullende opdrachten via mail. Het werkboek omvat een compleet hoofdstuk over grenzen stellen, herkennen en bewaken. Je werkt de opdrachten wekelijks uit aan de hand van jouw eigen praktijk. Daarbij kun je je uitwerking terugsturen voor feedback.

Ervaringen van deelnemers met de training 'Assertief communiceren' (Gemiddelde waardering 8,75)

Feed

09-2018

Leidinggevende 'Doelen stellen'

De training heeft helemaal aan mijn verwachtingen voldaan! Ik heb geleerd hoe ik een doel voor een gesprek kan stellen en hoe ik LSD kan toepassen. Ik ga ook luider praten om overtuigender over te kunnen.    Meer


03-2019

Projectmanager 'Een dikke 10!'

De training heeft aan al mijn verwachtingen voldaan. Ik besef nu hoe ik overkom op anderen en hoe ik zelf duidelijk kan aangeven wat IK wil. De oefeningen zijn heel leerzaam. Daar moet de trainer echt meer...   Meer


03-2019

Leidinggevende 'Goede handvatten gekregen'

LSD werkt als ik soms te dominant overkom, ook als ik dat niet wil. Goede handvatten gekregen.    Meer


03-2019

Stafmedewerker 'Kort en krachtig communiceren brengt me verder'

Ik ben tevreden over de opbouw. De trainer doet het hartstikke goed; ze luistert, laat iedereen op z'n gemak voelen, geeft ruimte. Ik heb geleerd dat ik bij mezelf kan blijven. Kort en krachtig communiceren,...   Meer


03-2019

Communicatie-adviseur 'Stukje theorie meteen praktisch toepassen is prettig'

De training heeft aan mijn verwachtingen voldaan. Het heeft praktische zaken voor mij opgeleverd. Kort en krachtig is beter dan veel argumenten. Ik ga, als ik feedback krijg, teveel in de verdediging. Dat is...   Meer


Ouder >>


 
Opbellen
E-mail