Van werkdruk naar werkgeluk!

VAN WERKSTRESS NAAR WERKPLEZIER!

Over N-Mrii

Mijn missie

'Elke dag een klein beetje minder stress op het werk...!'

Veel (werk)stress is onnodig. We creëren de spanning vaak zelf. Dat betekent dat je invloed hebt op je eigen stress.

Ik zie stress als positief! Het geeft je energie en zorgt dat je alert blijft. Als stress echter een last wordt, is het tijd om er iets aan te doen! Ik gun iedereen minder stress!

Wie ben ik?

'N-Mrii' staat voor Anne-Marie (Engels uitgesproken). 
Dat is mijn naam. (drs.) Anne-Marie van der Winden (1969), woonachtig in Zuid-Limburg samen met mijn man Helmut, dochter Amanda, Sky (American Indian Dog), Luna (kruising van een American Indian Dog en een Canadese Herder) en twee katten die meestal luisteren naar de namen Romeo en Julia.  

Wij vinden het heerlijk om te wandelen, fietsen, hardlopen, lezen, eten en vooral buiten te zijn. Samen genieten van de kleine dingen...

Ik gestrest? 

'Been there, Done that!'

Ik heb werkdruk nodig om te presteren. Heerlijk! Werkstress is voor mij de negatieve variant. Vaak veroorzaakt door onduidelijke verwachtingen en gebrekkige communicatie. Ik heb alle denkbare fouten gemaakt in het verwezenlijken van mijn ambitie én mijn 'zoektocht naar rust'.

Lees ook mijn blog

'Mijn loopbaan als een bergwandeling...'

Waar kwam mijn stress vandaan?

Mijn stress werd veroorzaakt door prestatiegerichtheid én verantwoordelijkheidsgevoel waardoor ik keihard werkte. Ik wilde carrière maken, iets neerzetten en doelen bereiken. Behoorlijk taakgericht. Het gevolg was dat ik mezelf en anderen volledig voorbij liep. Bij tegenslag ging meer van hetzelfde gedrag vertonen in plaats van ander, effectiever gedrag. Ik ging nog harder werken, drammen en mezelf nog meer bewijzen. En ik ging piekeren, slechter slapen, werd steeds onrustiger, cynischer en emotioneler. Ik was niet blij met mezelf en een aantal collega's al helemaal niet met mij. Ik gebruikte onhandige strategieën om mijn ambitieuze doelen te bereiken en om mijn eigen stress te lijf te gaan.

Waarom ben ik in de 'stress' gegaan?

Ruim 15 jaar gaf ik (in)direct leiding aan verschillende teams in de financiële dienstverlening. Een sterk veranderende branche met terugkerende reorganisaties. Met minder mensen meer doen. Hogere targets, hogere kwaliteit én hogere werkdruk. We hebben heel wat gevraagd van onze mensen!

Tijdens mijn zoektocht naar meer balans volgde ik in 2006, naast een fulltime managementfunctie, een driejarige massageopleiding in de Thaise yoga massage. Tijdens het masseren kwam ik er achter dat zoveel mensen last hebben van stress zijn en dat die stress zich letterlijk ophoopt in het menselijk lichaam. Ik ben zeker 10 jaar bezig geweest met me te verdiepen in alles wat met stress te maken heeft. Met name werkgerelateerd waar stress nog altijd een taboe is. Want stress is een teken van zwakte, dus praten we er niet over. En zo houden we het probleem in stand.

Ik zag ook mijn eigen medewerkers worstelen met de hoeveelheid werk, met lastige klanten, met het niet halen van targets, met chaotische werkmethoden, met onduidelijke communicatie. Een aantal van mijn medewerkers met stress waren actief op zoek naar oplossingen. Zij vroegen of ik hen een 'training' wilde geven. Als manager vond ik het mijn taak om deze medewerkers te ondersteunen in hun ontwikkeling en het omgaan met werkstress.

Dat alles, en mijn eigen stress, waren de trigger om 'iets' met stress te gaan doen. Ik kreeg energie van medewerkers die successen boekten met hun stressmanagement en meer plezier aan hun werk gingen beleven. Op dat moment ben ik me gaan richten op het wegnemen van de oorzaken en het beter leren omgaan met stressvolle situaties. Goed voor de medewerker én goed voor de organisatie!

 Ik ben de medewerkers die mijn trainingen gevolgd hebben dankbaar! Ik ben trots op de stappen die zij gezet hebben in een hun zoektocht naar 'elke dag een klein beetje minder stress!'.

Ervaring

Ik heb ruim 25 jaar in de financiële dienstverlening gewerkt waarvan de laatste 15 jaar als manager bij verschillende grote organisaties. Hierbij had ik de leiding over commerciële afdelingen waarbij het sturen op verkoopresultaten, klanttevredenheid en kwaliteit mijn dagelijkse routine was.

Na een gedegen coachopleiding en gecertificeerde trainersopleiding ben ik me gaan richten op het 'beter maken' van medewerkers. Ik vind het een geweldige uitdaging om medewerkers, die werkdruk en -stress ervaren of die in hun ontwikkeling ergens tegen aan lopen, te ondersteunen. Mijn doel? Ontwikkelen van vaardigheden die leiden tot meer balans, hogere resultaten en betere samenwerking. Ofwel, het creëren van werkgeluk.

In 2016 ben ik gestart met mijn eigen bedrijf N-Mrii Stress & Performance Solutions. Naast stressmanagementtrainingen geef ik trainingen in communicatieve en verkoopvaardigheden volgens de methode van 'de Galan' en houd ik me bezig met coaching en teamontwikkeling.

Relevant opleidingen (met jaartal van certificering)

 • 2019 - Verdiepingsopleiding 'Coachen bij werkstress en burnout' (Europees Instituut)
 • 2017 - Basisopleiding Acceptance and Commitment Therapy (See True)
 • 2017 - Post-HBO Registeropleiding examentraject vakopleiding train de trainer via De Galan School voor Training (Stichting Post Hoger Beroeps Onderwijs Nederland)
 • 2016 - Vakopleiding train de trainer (De Galan School voor Training)
 • 2015 - Leergang teamcoaching (Blankestijn & Partners )
 • 2014 - Stresscounseling (Civas academie)
 • 2014 - Mindfulness based cognitive therapy (Civas academie)
 • 2014 - NLP Master Practioner (Academie voor Psychologica)
 • 2013 - NLP Practioner (Academie voor Psychologica)
 • 2010 - Driejarige beroepsopleiding tot natuurgeneeskundig therapeut in de Thaise yoga massage (Thai Dee)
 • 2009 - Mindfulness training (See True)
 • 2009 - Leergang coaching voor professionals (School voor Coaching)
 • 2008 - Modules 'Coachen van managers', 'Leren en trainen in organisaties', 'Leren en ontwikkeling' en 'Managementcompetenties' (Open Universiteit)2007 - Incompany begeleiderstraining bedrijven verkoop- en servicemanagement (cohen brown management group inc)
 • 2007 - Turbulentie managen (De Beukelaar Group)
 • 2005 - WO Bedrijfswetenschappen, afstudeerrichting overheidsmanagement (drs.) (Open Universiteit)
 • 2004 - Incompany training Management en leidinggeven (InContext)
 • 1999 - Propedeuse WO Psychologie (Universiteit Utrecht) 
 • 1992 - HEAO afstudeerrichting economisch juridisch, bank- en verzekeringswezen (Hogeschool Rotterdam)
 • 1987 - HAVO (Rijksscholengemeenschap Middelharnis)
 • 1992 - 2017 - vakopleidingen in de financiële dienstverlening (inclusief permanente educatie) - Wft gecertificeerd voor basis, schade particulier, schade zakelijk, vermogen, inkomen, hypothecair krediet en zorgverzekeringen.

Deelnemers en coachees over N-Mrii

'Een enthousiaste trainer die in staat is mensen mee te nemen in veranderingen'

'Gedreven, enthousiast, pittig, recht op haar doel af'

'Zet mensen in hun kracht'

'Confronteert je op een veilige en vertrouwde manier' 

'Krachtige, no-nonsense doorzetter met het hart op de tong'

'Altijd duidelijk aanwezig en gaat voor haar mensen door het vuur'

'Energiek, gedreven, enthousiast'

'Bevlogen, stelt kritische vragen, kan anderen enthousiasmeren'

'Een energieke, slimme en lieve vrouw waar ik veel van kan leren'

'Warme, krachtige doorzetter met focus op de mens'

'Puur, stoer, inspirerend, toegewijd, optimistisch, daadkracht, passie, eigenwijs'

 

Volg ook N-Mrii's Stressblog!

Meld je meteen aan!

 
Opbellen
E-mail