Van werkdruk naar werkgeluk!

VAN WERKSTRESS NAAR WERKPLEZIER!

Over N-Mrii

Mijn missie

'Elke dag een klein beetje minder stress op het werk...!'

Stress wordt meestal alleen van de negatieve kant belicht. Vanuit de positieve zijde benaderd, zorgt stress juist voor energie en focus, voor creativiteit, kracht en alertheid. Én het waarschuwt voor je gevaar. Je kunt stress bovendien gebruiken om te  groeien.  

Langdurig te veel stress is daarentegen niet gezond én onnodig. Spanning creëer je vaak zelf. Dat betekent dat je grip kunt krijgen over je eigen stress. Je hebt vaak geen invloed op wat je overkomt, je kunt wel bepalen hoe je ermee omgaat.

Ik gun iedereen minder stress en meer werkgeluk!

Wie ben ik?

Mijn naam is Anne-Marie van der Winden (drs.) Samen met man, dochter, twee American Indian dogs en twee katten, woon ik in Zuid Limburg.

Werkgebied

Ik train, coach en adviseer medewerkers, teams en MT's van verschillende organisaties in héél Nederland.

Specialisme

Mijn focus ligt op werkdruk, stress en werkgeluk, burn-out, stressmanagement, communicatie, teamontwikkeling, talent- en leiderschapsontwikkeling.

Ervaring

Ruim 25 jaar heb ik in de financiële dienstverlening gewerkt, waarvan de laatste 15 jaar als manager bij verschillende grote organisaties. Hierbij had ik de leiding over commerciële afdelingen waarbij het sturen op verkoopresultaten, klanttevredenheid en kwaliteit mijn dagelijkse werk was.

Na diverse coach- en trainersopleidingen ben ik me gaan richten op het 'beter maken' van medewerkers. Ik vind het een mooie uitdaging om medewerkers, die werkdruk en -stress ervaren of die in hun ontwikkeling ergens tegen aan lopen, te ondersteunen.

Mijn doel is bij te dragen aan de ontwikkeling van vaardigheden die leiden tot meer balans, hogere resultaten en betere samenwerking. Ofwel, het creëren van werkplezier en werkgeluk.

Mijn keuze voor stress...

Stress is een steeds terugkerend thema geweest in mijn loopbaan. Als manager mocht ik heel wat ballen hoog houden; uitdagende targets, verantwoordelijkheid voor verschillende groepen medewerkers, coachen en (in)direct leiding geven aan diverse teams en teamleiders op meerdere locaties, initiatiefnemer van veranderprojecten, semi fulltime vergaderen, overvolle mailbox, loyaliteitsconflict tussen managementteam en mijn eigen teams, forse reisafstanden én een gezin. Mijn perfectionisme, verantwoordelijkheidsgevoel, ongeduld, gejaagdheid en té directe communicatie bevorderden mijn ontspanning (en die van menig collega) niet echt.

Ook zag ik mijn medewerkers worstelen met de hoeveelheid werk, lastige klanten, het halen van targets, chaotische werkmethoden en onduidelijke communicatie. Een aantal medewerkers was actief op zoek naar oplossingen. Als manager ondersteunde ik hen in het effectiever omgaan met werkstress. Ik kreeg energie van de successen die ze boekten en het plezier dat ze hun werk gingen beleven.

De afgelopen 15 jaar heb ik me steeds verder gespecialiseerd in het reduceren van de oorzaken van stress, het managen van stressvolle situaties én het vergroten van werkplezier.

Lees ook mijn blog over

'Mijn loopbaan als een bergwandeling...'

Waarom kiezen voor N-Mrii?

Bedrijfskundige

Anne-Marie heeft een bedrijfskundige achtergrond. Ze heeft bedrijfswetenschappen gestudeerd (drs.) aangevuld met managementopleidingen, persoonlijke ontwikkelingsscholing (waaronder NLP Practioner en Master), professionele coachopleidingen (coaching voor professionals, stress- en burn-out coaching, ACT en positieve psychologie), teamcoachtraining, gecertificeerde trainingsopleiding en continue (bij)scholing. 

Managementervaring

Anne-Marie is 25 jaar werkzaam geweest in de financiële dienstverlening. De laatste 15 jaar daarvan, heeft zij diverse management functies vervuld en (indirect) leiding gegeven aan diverse commerciële teams. Ze heeft ervaring met het vertalen van strategische doelen naar operationele jaarplanningen, het begeleiden, in beweging brengen en enthousiasmeren van teams en het samen behalen van commerciële resultaten.

Specialisatie in werkdruk en stress

Anne-Marie heeft in zich de afgelopen 15 jaar gespecialiseerd in werkdruk en stress. Werkdruk en stress hebben invloed op de medewerkerstevredenheid en -betrokkenheid in een organisatie. Ook bevlogenheid, het ervaren van flow, werkplezier en werkgeluk zijn belangrijke factoren bij het reduceren van werkdruk en stress. Daarbij kijkt Anne-Marie naar de teamdynamiek en interactiepatronen (de onderlinge samenwerking) binnen een team. 

Relevant opleidingen

 • 2019 - Verdiepingsopleiding 'Coachen bij werkstress en burn-out'(Europees Instituut / De Baak)
 • 2019 - Basisopleiding Positieve Psychologie (See True)
 • 2017 - Basisopleiding Acceptance and Commitment Therapy (See True)
 • 2017 - Post-HBO Registeropleiding examentraject vakopleiding train de trainer via De Galan School voor Training (Stichting Post Hoger Beroeps Onderwijs Nederland)
 • 2016 - Vakopleiding train de trainer (De Galan School voor Training)
 • 2015 - Leergang teamcoaching (Blankestijn & Partners )
 • 2014 - Stresscounseling (Civas academie)
 • 2014 - Mindfulness based cognitive therapy (Civas academie)
 • 2014 - NLP Master Practioner (Academie voor Psychologica)
 • 2013 - NLP Practioner (Academie voor Psychologica)
 • 2010 - Driejarige beroepsopleiding tot natuurgeneeskundig therapeut in de Thaise yoga massage (Thai Dee)
 • 2009 - Mindfulness training (See True)
 • 2009 - Leergang coaching voor professionals (School voor Coaching)
 • 2008 - Modules 'Coachen van managers', 'Leren en trainen in organisaties', 'Leren en ontwikkeling' en 'Managementcompetenties' (Open Universiteit)2007 - Incompany begeleiderstraining bedrijven verkoop- en servicemanagement (cohen brown management group inc)
 • 2007 - Turbulentie managen (De Beukelaar Group)
 • 2005 - WO Bedrijfswetenschappen, afstudeerrichting overheidsmanagement (drs.) (Open Universiteit)
 • 2004 - Incompany training Management en leidinggeven (InContext)
 • 1999 - Propedeuse WO Psychologie (Universiteit Utrecht) 
 • 1992 - HEAO afstudeerrichting economisch juridisch, bank- en verzekeringswezen (HES Rotterdam)
 • 1987 - HAVO (Rijksscholengemeenschap Middelharnis)
 • 1992 - 2017 - vakopleidingen in de financiële dienstverlening - Wft basis, schade particulier, schade zakelijk, vermogen, inkomen, hypothecair krediet en zorgverzekeringen
 
Opbellen
E-mail