Van werkdruk naar werkgeluk!

VAN WERKSTRESS NAAR WERKPLEZIER!

Ervaringen van coachees

'Ik zat mezelf enorm in de weg omdat ik, na een aantal opeenvolgende voor mij zeer ingrijpende gebeurtenissen, niet meer alle ballen in de lucht kon houden terwijl ik dat wel van mezelf moest kunnen.
Ik was op zoek naar knoppen om aan te draaien om los te laten, weer vertrouwen in mezelf te krijgen en uit de situatie van dat moment te komen en er ook niet meer in terecht te komen. Daarom heb ik de hulp van Anne-Marie ingeroepen. Ik heb voor haar gekozen omdat ze vanaf het begin vertrouwen en een enorme energie uitstraalde.
Onder andere met behulp van de metaprogramma’s, de functionele analyse en de prikkelende spiegel van Anne-Marie heb ik vooral inzicht in mezelf en mijn belemmerende denk- en gedragspatronen en controle-strategieën gekregen. Confronterend maar heel verhelderend.
Met vallen en opstaan ben ik gekomen tot acceptatie, het bijstellen van verwachtingen, mildheid voor mezelf, het verleggen van focus en een bewuste kleine om programmering van mijn automatische piloot. Ook heb ik beperkt gedraaid aan andere kleine knopjes. Dit heeft veel opgeleverd en blijft nog steeds haar vruchten afwerpen.
De rouwverwerking was super pittig. Het effect was super.
Mede dankzij de op mijn persoonlijke situatie afgestemde coaching van Anne-Marie ben ik dicht bij mezelf gebleven maar heb wel de knoppen gevonden om aan te draaien en eraan gedraaid. Ik ben rijker en bewuster geworden en voel veel meer ruimte.'(financieel adviseur)

'Mijn ervaring met Anne-Marie bestaat uit twee trajecten, enerzijds heeft zij het management team van onze organisatie getraind en daarnaast heb ik ook persoonlijke coaching gehad. Tijdens de persoonlijke coaching heeft Anne-Marie mij inzicht gegeven in wie ik ben als persoon, dat was op dat moment niet altijd makkelijk maar heeft me kracht gegeven een eigen weg te wandelen. Ik heb de aanpak enorm gewaardeerd, persoonlijk met een gezonde touch humor en een sterk leereffect. Het trainen van het management team bij onze organisatie was door de diversiteit in de groep niet altijd makkelijk maar door de aanpak van Anne-Marie is inzicht in de teamleden verkregen en zijn de eerste stappen gezet voor een gezondere samenwerking. Elkaar ondanks de verschillen accepteren en naar de krachten kijken in plaats van het negatieve belichten dat is hoe ik deze sessies herinner. Persoonlijk heeft deze training mij ook geholpen en doen inzien dat we allemaal mensen zijn van vlees en bloed en allemaal een pad bewandelen met eigen obstakels. Dit heeft mij als persoon sterker gemaakt en een enorme energieboost gegeven. Dankjewel voor deze geweldige beleving!' (manager)

'Ik ben mij er meer bewust van geworden wat ik nu eigenlijk wil bereiken voor mijzelf. Wie ben ik nu en wat wil ik eigenlijk zijn, hoe wil ik herinnerd worden. In mijn geval een leider die andere mensen inspireert, iemand die vol positiviteit en energie in het leven staat. 

Door de coaching ben ik meer rust gaan nemen voor mijzelf, meer leven in het nu. De overtuiging dat elke minuut belangrijk moet zijn probeer ik los te laten. Dit gaat overigens niet van de ene op de andere dag.... In de aansturing naar medewerkers pak ik ook deze rust, stel ik (veel) meer vragen. Door los te laten dat alles op mijn manier moet gaan en het stellen van vragen ben ik hierdoor effectiever geworden in de coaching en aansturing van mijn team.

Ik heb Anne-Marie als coach als zeer prettig ervaren. Er is een vertrouwde omgeving gecreëerd waardoor ik vrij kon praten en echt de diepte in kon gaan. Een traject waar geen tijdsdruk op zit en hierdoor in kleine stapjes steeds meer de diepte in kunnen gaan. Dik tevreden!' (leidinggevende)

Dit jaar ben ik in mijn werk als teamleider in het onderwijs een nieuwe uitdaging aangegaan. Het aansturen van 2 teams binnen het vmbo op onze school leek vooraf een pittige en uitdagende klus. Twee verschillende werelden, culturen bij elkaar brengen en er toch voor zorgen dat de organisatie blijft draaien en dat er oog is voor de docenten vereist sterk leiderschap. Samen met Anne-Marie ben ik deze uitdaging aangegaan en zij heeft mij enorm geholpen.

De coachgesprekken waren zeer prettig, ontspannen en tegelijkertijd diepgaand en constructief. Anne-Marie heeft mij geleerd om zaken meer los te laten, anders te communiceren, duidelijker te communiceren en vooral om successen te vieren en trots te zijn op mezelf. Steeds de juiste vragen stellen, steeds de juiste reflectieopdrachten aanreiken en te benoemen waar ontwikkelpunten liggen. 

Het resultaat van één schooljaar coachen: een enorme groei qua zelfvertrouwen, leiderschap en mensenkennis. (teamleider)

'Ik heb een aantal coachgesprekken gehad met Anne-Marie en daarnaast ook de mindfulness cursus gevolgd. Ik ben altijd al een piekeraar geweest dus ik wist eigenlijk niet wat rust in mijn hoofd betekende. Tijdens – en na – het eerste coachafspraak voelde ik me al meteen anders, lichter op een bepaalde manier waar ik niet goed mijn vinger op kon leggen,  Dit gevoel is na elke afspraak alleen maar sterker geworden. Ook tijdens de mindfulness cursus is ze hier op in gegaan. Anne-Marie heeft mij geleerd hoe ik om kan gaan met stress en piekeren. Ze heeft me leren stilstaan, naar mezelf te kijken en gaf me handvaten waardoor de stress en het piekeren minder is geworden. Ik heb een aantal manieren gekregen om weer rust te creëren in mijzelf. Haar aanpak is bijzonder prettig, ze heeft oprechte interesse en verdiept zich in jou als persoon. Op duidelijke wijze leert ze je hoe je op een ander manier kan kijken naar alledaagse dingen. Ze heeft me een gevoel van vertrouwen gegeven. Anne-Marie geeft de coachgesprekken en mindfulness cursus vanuit haar passie en ervaring en dit kun je merken.' (docent en kunstenaar)

'Het heeft wat bij me losgemaakt. Je bent goed in peuteren aan de ziel van iemand en de vinger op de juiste plek leggen. Complimenten daarvoor. Ik vind dat erg fijn om zo op weg geholpen te worden.

De vragen waren niet makkelijk, maar dat is ook niet de bedoeling. Ik doe dit om aan mezelf te werken en vooruitgang te boeken. Die bewustwording was er al en dat praat wel zo makkelijk. Daarnaast durf ik, denk ik zelf in elk geval, open te zijn.

Het was een openbaring voor mij dat ik, nu ik ermee geconfronteerd word, fysiek in de weerstand ga als iemand mij in een gesprek op de verkeerde manier uitdaagt. Ik zet me letterlijk schrap en ga er te vaak met een gestrekt been in met alle gevolgen die bekend zijn. Jij omschreef het mooi als de boemerang die ik weggooi maar waarvan ik al weet dat die terug komt....en soms hard ook. Dit moet ik gaan herkennen en er op reageren.

De ontdekking dat ik emotie en inhoud door elkaar blijf gooien heeft even moeten zakken bij me. Die kwam goed binnen. Nu, bijna twee weken later en wat gesprekken op het werk verder, gaat er wel een lichtje branden in mijn hoofd. Als ik de gesprekken naderhand bekijk kan ik beter aangeven hoe ik gereageerd heb, uit emotie of inhoud.
Met dat in met name mijn hoofd kan ik dit steeds beter plaatsen en ook op mijn tong bijten en woorden inslikken die ik wil zeggen maar aan de inhoud niets toevoegen.

De nacht na ons gesprek heb ik alles liggen overdenken. De manier waarop wij met elkaar spreken voelt voor mij erg prettig, je weet hoe mensen denken en weet daarop goed te anticiperen. Je kietelt mijn hersenen en dat werkt best even door bij me.' (Acceptant)

'De leeuw is getemd'

'Anne-Marie heeft de gave om op haar geheel eigen wijze coachees te confronteren. Hierbij is ze concreet, direct doch ook empathisch en hartelijk. 

Zij heeft me doen inzien wat de consequenties van mijn handelen voor mezelf maar vooral voor anderen zijn. Ze heeft me handvatten en vaardigheden aangereikt om effectiever te communiceren waardoor ik eenvoudiger kan functioneren in de organisatie. 

Dank voor je confrontaties, je tips, je luisterend oor en je schaterbuien tussendoor. Ik keek uit naar onze overlegmomenten. Dat is niet aan mij maar aan jou gedrevenheid en mensenkennis te danken!' (docent) 

 
Opbellen
E-mail